Forum Forum o grach Dragon Ball Strona Główna Forum o grach Dragon Ball
Najlepsze forum o grach Dragon Ball na konsole jak i inne platformy.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Procesor pytanie ;D
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o grach Dragon Ball Strona Główna -> Off Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 7:02 pm    Temat postu: Procesor pytanie ;D Odpowiedz z cytatem

podam wam 3 linki z procesorami konkretnie intel core i5 i powiedzie mi jaki jest najlepszy
1. http://allegro.pl/intel-core-i5-2400s-2-5ghz-vga-bx80623i52400s-1155-i1773766518.html
2. http://allegro.pl/intel-core-i5-2500k-3-3-ghz-6mb-lga1155-box-gw-fv-i1786049042.html
3. http://allegro.pl/intel-core-i5-760-4x2-8ghz-lga1156-nowe-fv-zabrze-i1774450427.html
PS. jeżeli znacie jakeś leprze procesory w tej samej miej więcej cenie do 800zł to podawajcie z góry dzięki

_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 5:02 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 7:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

2500k
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 8:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

okej a teraz pytanie
1. czy jest jakiś leprzy procesor w tej samej cenie (do 800zł)
2. czy mój komputer nie spali się po podłączeniu tego procka znaczy się czy zasilacz go uciągnie ja mam 450w

_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 12:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Raczej żeby wykorzystać moc tego procesora potrzeba mieć resztę sprzętu za ok 3 tysiące ponieważ jest to ograniczanie i marnotrawienie go.
Markowy zasilacz 450 powinien to wytrzymać bo pod obciążeniem pobiera on powyżej 100watt oraz potrzebuje stabilne napięcia ale warto pamiętać, że reszta też pobiera prąd.
Do 800 zł nie dostaniesz lepszego ale tak jak mówi na 800 zł się nie skończy tutaj i sam procesor raczej jest przeznaczony do wyższych celów niż gry.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 9:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli co bym potrzebował lepszego ramy mam ddr2 więc są tanie to moge dokupić z 4 gb wtedy będe miał 6 grafika taka zła chyba niejest? a on wogule będzie mi pasował ?

Dodane po 1 minutach:

ale do gier jest dobry?? (sory double post)

_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 9:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

On obsługuje DDR3 czyli domyślam się, że czeka cie już zmiana płyty głównej ponieważ on nie pasuje do każdej.
Wiesz co, żeby jako tako to chodziła jest przynajmniej potrzebna karta z serii GTX400 gdzie jest to wydatek powyżej 500 zł za samą kartę.
Do gier jest dobry ale został on stworzony do wyższych celi np. obróbka grafiki gdzie potrzebne są naprawdę mocne maszyny.
Jeżeli chcesz stosować go tylko do gier to tak jakbyś bolidem F1 jeździł tylko po ulicy z normalnych ruchem drogowym.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 10:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aha a jaki polecasz mi procesor żeby mi dobże chodził żeby pasował i żeby był dobry i najlepiej z 4 rdzeniami do 800 zł
_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 11:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

4 rdzenie ?
Do gier zbędny bajer w tych czasach.
Ale jak już to polecam Intel Q6600 2.4 x4 jest to procesor, który sam posiadam i mimo swojego wieku dalej sprawuje się świetnie i nadaj żadna gra nie jest w stanie wykorzystać jego potencjału.
Kosztuje on ok. 300 zł więc zostaje Ci sporo jeszcze na dalszą modernizacji.
Ale podchodzisz do tego dziwnie bo każesz wybrać sobie procesor a nawet nie wiesz jaką masz podstawkę w płycie głównej i czy ona obsłuży ten procesor.
Nie wszystko jest takie łatwe jak się wydaje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 12:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam intel celeron e3200 i wydaje mi się że z intela każdy procesor z intela mi wejdzie chyba nie

Dodane po 35 sekundach:

a jak sprawdzić jaką mam płytę główna i czy mi wejdzie ten procesor który polecasz??

_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 2:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale bądź bynajmniej troszkę samodzielny wystarczy wpisać w google "Jak sprawdzić jaką mam płytę główną" a następnie poczytać sobie jej opis co obsługuje i w jakich ilościach bo twoje aktualne twierdzenie wprowadza Cię w błąd.
http://lmgtfy.com/?q=jak+sprawdzic+jaka+mam+plyte+glowna
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 4:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aha okej spoko dzięki a może lepiej kupie sobie xbox360 za 800 zł i spokój będzie co?

Dodane po 2 minutach:

z programu everest : nazwa płyty głównej: Gigabyte Ga-G31M-ES2C v1 o to chodziło ?

_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 8:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Opcja 1 nie jest złą opcja a co do 2 to takie oznaczenia noszą płyty główne.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mmmtx
SSJ4 Fusion!
SSJ4 Fusion!


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 1278
Skąd: Augustów

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 8:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja to bym jeszcze troche zaoszczedzil i kupil Xboxa z kinectem, strasznie mi sie podoba ten bajer, chociaz ma chyba kilka bledow, ale to taka moja prywatna opinia ^^
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 10:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a wogóle dostanę xbox360 za 800zł czarnego!! patrzyłem wszędzie i chyba nie Sad a ta płytka główna tą co podałeś shile będzie mi pasować i czy nadaje się do gta 4?
_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 5:02 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Nie Sie 28, 2011 10:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz co sam w sobie kinect błędów niema tylko programiści popełniają spore błędy w pisaniu gier na niego
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o grach Dragon Ball Strona Główna -> Off Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group