Forum Forum o grach Dragon Ball Strona Główna Forum o grach Dragon Ball
Najlepsze forum o grach Dragon Ball na konsole jak i inne platformy.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problem w Grach
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o grach Dragon Ball Strona Główna -> Off Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Nie Kwi 24, 2011 6:36 pm    Temat postu: Problem w Grach Odpowiedz z cytatem

Mam problem otóż mam taki sprzęt
Intel Celeron E3200 2 rdzenie po 2.40ghz
2GB
ATI Radeon HD 5500 series 1GB [syncmaster] 128 bit
Windows xp sp3 32-64 nie wiem gdzie sprawdzić ;p
I Mam taki problem obojętnie w ja-kej grze spada mi ilość FPS w dymie bądź w cieniach czyli wyłączę cienie jest ok a jak włączę FPS spada a w dymie to mi porostu milu jak h.. więc proszę was pomóżcie mi bo mnie to wnerwia jak tak mi muli albo jeszcze są taki regularnie ścinki co 5-10 sek przez 1 sek wiecie o co chodzi i mnie to też wnerwia więc błagam pomóżcie

_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 10 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 10, 2016 11:46 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Nie Kwi 24, 2011 7:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CCleaner->Defragmentacja dysku.
Wszystko o tym znajdziesz w google a dokładnie na stronach z których można to pobrać.
Jeszcze jedno system powinno raz na jakiś czas przeinstalowywać według mnie minimum raz na rok ponieważ szybko one się zamulają.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Nie Kwi 24, 2011 8:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak to pomoże to jesteś boski ;p

Dodane po 10 minutach:

robiłem reinstal systemu więcej niż raz na rok. ja sie nie znam na tym zbytnio i po wgraniu systemu zainstalowałem tylko stery do procka z płytki i stery do grafiki najnowszy zainstalowałem dziś no i xpcodec pack i to wszystko i może dlatego mi sie tak robi jak robi co?
a jak tak to powiedz mi co mam jeszcze wgrać

_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Nie Kwi 24, 2011 9:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sterów do procka niema ;D
Może instalowałeś jakieś podejrzane programy albo gry.
Może być to też jakiś program włączony w tle zobacz w procesach co najbardziej zabiera ci procesor
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Nie Kwi 24, 2011 9:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. jak mam to sprawdzić co mi najbardziej zabiera z procka
2 Możesz mi znaleźć najnowsze stery do mojego procka
jak to zrobisz będę wdzięczny bo na serio wkurwia to jak tak się tnie a wogule w dodatku do gta zupełnie na low wszystko nawet rozdziałka i jest tak samo jak na high

_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
BeastUSSJ
Administrator
Administrator


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2614

PostWysłany: Sro Kwi 27, 2011 9:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1.CTRL+ALT+DELETE Sprawdź w procesach.[CPU]
2.W Athlon'ie są Optimizer'y,jeśli nawet są do Intel'a to nic nie pomogą.

_________________
<a href="http://eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ/"><img src="http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ.png" border="0" /></a>
How could I let this happen to my son? He has sacrificed everything for me! And I have done nothing but ignore him! No! I won't give up on him! There is still time to change things!...........WHAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Sro Kwi 27, 2011 1:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szkoda bo wnerwia mnie to jak jakaś mała chmurka lub więcej cieni to zaraz spadek fps jest
_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
BeastUSSJ
Administrator
Administrator


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2614

PostWysłany: Sro Kwi 27, 2011 6:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy po wszystkim zainstalowałeś najnowszy DirectX,spróbuj programu Game Booster.Chociaż nie wiem czy pomoże na taki problem.
_________________
<a href="http://eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ/"><img src="http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ.png" border="0" /></a>
How could I let this happen to my son? He has sacrificed everything for me! And I have done nothing but ignore him! No! I won't give up on him! There is still time to change things!...........WHAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Sro Kwi 27, 2011 6:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jaki jest najnowszy direct na win xp sp3?
_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Sro Kwi 27, 2011 6:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czerwiec 2010.
NIGDY NIE UŻYWAJ ŻADNYCH "WSPOMAGACZY".
A i sprawdź czy jak zmniejszysz detale czy dalej będzie lagować bo aktualnie rynek gier idzie w brew pozorom szybko do przodu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Sro Kwi 27, 2011 7:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no dobra ale gta sa na max tesz zacina no to chyba coś nie tak znaczy tak to dobże chodzi ale w niektureych miejscach spadek fps no i jak pale gumę

Dodane po 6 minutach:

dalej się tak robi ja już nie wiem przecież nie powinno tak być Sad

_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
BeastUSSJ
Administrator
Administrator


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2614

PostWysłany: Czw Kwi 28, 2011 9:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ShiLLe napisał:
Czerwiec 2010.
NIGDY NIE UŻYWAJ ŻADNYCH "WSPOMAGACZY".
A i sprawdź czy jak zmniejszysz detale czy dalej będzie lagować bo aktualnie rynek gier idzie w brew pozorom szybko do przodu.


Ten "WSPOMAGACZ" tylko zwalnia miejsce pamięci tymczasowo wyłączając niepotrzebne programy typu MSNMessage.

_________________
<a href="http://eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ/"><img src="http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ.png" border="0" /></a>
How could I let this happen to my son? He has sacrificed everything for me! And I have done nothing but ignore him! No! I won't give up on him! There is still time to change things!...........WHAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Czw Kwi 28, 2011 11:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a może wina to karta graficzna może jest do dupy?
_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Czw Kwi 28, 2011 1:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BeastUSSJ napisał:

Ten "WSPOMAGACZ" tylko zwalnia miejsce pamięci tymczasowo wyłączając niepotrzebne programy typu MSNMessage.

Mogę zrobić to ręcznie bez ingerencji innych programów, które same zabierają miejsce i zaśmiecają rejestr.


Ostatnio zmieniony przez ShiLLe dnia Czw Kwi 28, 2011 2:34 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 10 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 10, 2016 11:46 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
siwykoks3007
Super Nameczanin
Super Nameczanin


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 249

PostWysłany: Czw Kwi 28, 2011 1:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jak mojego problemu nieda się rozwiązać?
_________________
This is Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o grach Dragon Ball Strona Główna -> Off Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group