Forum Forum o grach Dragon Ball Strona Główna Forum o grach Dragon Ball
Najlepsze forum o grach Dragon Ball na konsole jak i inne platformy.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dziwne

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o grach Dragon Ball Strona Główna -> Off Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maciek666
Super Saiyan 4
Super Saiyan 4


Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 772

PostWysłany: Nie Sie 30, 2009 12:36 pm    Temat postu: Dziwne Odpowiedz z cytatem

Witam mam takie pytanie mam kompa prcek 2 rdzenie 2,6 ghz 2 gb ram i karte graficzną Geforce8600 GT 256mb. I próbowałem ostatnio emulować gry na ps2 a właściwie tylko BT3. I wszystko w menu ładnie było a na walce się spierdzieliło i było aby 30 fps ;/. Czy to normalne ???. Bo mi się wydawało że z czymś takim będe mógł normalnie emulować
_________________
DBZ AND NARUTO FOREVER !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Pon Gru 05, 2016 1:33 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Arczi
Administrator
Administrator


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 285

PostWysłany: Nie Sie 30, 2009 5:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do emulowania trzeba b.dobrego sprzętu, prawdopodobnie wina procka lub karty graficznej
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
BeastUSSJ
Administrator
Administrator


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2614

PostWysłany: Nie Sie 30, 2009 5:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko jest dobrze,nie wyciśniesz więcej niż 30fps-ów na obecnym emulatorze PS2,wina nie leży w twoim sprzęcie,tylko w możliwościach emulatora.Można powiedzieć że nie ma dobrze działającego emulatora "obecnie" na PS2.
_________________
<a href="http://eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ/"><img src="http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ.png" border="0" /></a>
How could I let this happen to my son? He has sacrificed everything for me! And I have done nothing but ignore him! No! I won't give up on him! There is still time to change things!...........WHAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Nie Sie 30, 2009 11:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A i tu się mylisz !
emulacja idzie bardzo dobrze jak na te czasy i wyciągnie więcej niż 30 fps a wiem do z własnego doświadczenia bo z emu się bawiłem dość długo.
Powiedz mi tylko czy masz procek Intel czy AMD
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
BeastUSSJ
Administrator
Administrator


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2614

PostWysłany: Pon Sie 31, 2009 9:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A właśnie się będę spierał,ok jest szansa na coś więcej,wychodzą wciąż nowsze emulatory to prawda,zależy jeszcze od kompatybilności gry,ale nie zagrasz bez żadnych "niedogodności".Każdy ci powie że najlepiej jest kupić konsole.Ja też już trochę siedzę we wszystkich emulacjach. Wink

Tu masz listę obsługiwanych gier.
http://pcsx2.net/compat.php

Dragon ball jest "niby" grywalny,ale tylko to,nie znaczy że działa na dobrych 60 fpsach i wszędzie ci tak powiedzą.Możesz co najwyżej popróbować z opcjami.

Tu masz taki sam komentarz:
http://peb.pl/emulacja/441527-dragon-ball-z-budokai-tenkaichi-3-a-20.html

No i porady jak możesz spróbować przyspieszyć.

P.S.Widzę że ty Shille też tam byłeś Wink .

_________________
<a href="http://eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ/"><img src="http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ.png" border="0" /></a>
How could I let this happen to my son? He has sacrificed everything for me! And I have done nothing but ignore him! No! I won't give up on him! There is still time to change things!...........WHAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Pon Sie 31, 2009 12:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

;D
Tenkaichi Budokai 3 jest w pełni grywalny.
Jeżeli maciek666 ma procka Intel Core 2 Duo z SSSE3 to może śmiało emulować i wyciągnie na 101% pełne 60 FPS
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
BeastUSSJ
Administrator
Administrator


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2614

PostWysłany: Pon Sie 31, 2009 1:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie przewiduj faktów,emlator różnie się zachowuje na różnych konfiguracjach sprzętowych.Możliwe że gra nie będzie miała większych "zwiech" ale i tak w kwestii grafiki czy też sterowania nie zrówna z PS2.Akurat trafiła ci się gra która zaczeła dobrze się emulować.
_________________
<a href="http://eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ/"><img src="http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ.png" border="0" /></a>
How could I let this happen to my son? He has sacrificed everything for me! And I have done nothing but ignore him! No! I won't give up on him! There is still time to change things!...........WHAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
maciek666
Super Saiyan 4
Super Saiyan 4


Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 772

PostWysłany: Pon Sie 31, 2009 10:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No mam procka Intel Core Duo E5300 2.6ghz. I jakby ktoś mógł to może podać mi nazwy pluginów itp. Bo ja kompletnie się na tym nie znam ;/ Nie wiem który najlepszy itp
_________________
DBZ AND NARUTO FOREVER !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
BeastUSSJ
Administrator
Administrator


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2614

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 1:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podam jeszcze raz tą stronę,masz tam aż 3 sposoby i wszystkie z instrukcjami i linkami.Wystarczy poczytać pierwszą stronę.
http://peb.pl/emulacja/441527-dragon-ball-z-budokai-tenkaichi-3-a.html

_________________
<a href="http://eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ/"><img src="http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ.png" border="0" /></a>
How could I let this happen to my son? He has sacrificed everything for me! And I have done nothing but ignore him! No! I won't give up on him! There is still time to change things!...........WHAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Pią Wrz 04, 2009 12:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz przewiduje fakty bo w emulacji nie siedzę parę dni i jestem pewien ze gra będzie działać dobrze na takim cfg chyba ze ma bardzo zawalonego kompa.
Na Intel + Nvidia idzie świetnie czego nie można powiedzieć o produktach AMD.
Spróbuj na tym emu konfigurowałem je ok 6 miechów temu ale nikt nie narzeka http://www.sendspace.pl/file/XAxNpl0M/
Do 2 dni zrobi ci emu z najnowszymi pluginami to zawszę doda parę FPS
A polecam emulacje na tej wersji gry http://thepiratebay.org/torrent/3892318/DBZ_Budokai_Tenkaichi_3__%5BUS_NTSC___JAP_Music%5D
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
BeastUSSJ
Administrator
Administrator


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2614

PostWysłany: Pią Wrz 04, 2009 2:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przestań,nie zawsze idzie wszystko jak po myśli,nawet na podobnych konfiguracjach,a gra którą podajesz jest pewnie takim samym slus'em co podał Bartez1217?
_________________
<a href="http://eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ/"><img src="http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/TheBeastUSSJ.png" border="0" /></a>
How could I let this happen to my son? He has sacrificed everything for me! And I have done nothing but ignore him! No! I won't give up on him! There is still time to change things!...........WHAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ShiLLe
Główny Administrator
Główny Administrator


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1011

PostWysłany: Pią Wrz 04, 2009 7:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak jest to ten sam slus
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maciek666
Super Saiyan 4
Super Saiyan 4


Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 772

PostWysłany: Sob Wrz 05, 2009 12:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki ci Shille ten emu co mi go podałeś odpala grę bez problemu Wink normalnie śmiga jak konsola. + dla ciebie
_________________
DBZ AND NARUTO FOREVER !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Pon Gru 05, 2016 1:33 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Arczi
Administrator
Administrator


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 285

PostWysłany: Sob Wrz 05, 2009 6:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też ten emulator ściągnełem, działa mi, nawet nieźle, ale postacie mają b słabe kontury :/ i muza zamula ;/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o grach Dragon Ball Strona Główna -> Off Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group